Ви знаєте, що Fox має дивний спосіб підрахунку епізодів «Сімпсонів»?
Вони відмовляються враховувати кілька з них, через що загальна кількість епізодів стає непослідовною.
Причина цього – втрачений епізод із першого сезону.
Знайти деталі про цей зниклий епізод складно. Ніхто з тих, хто працював над шоу в той час, не любить про нього говорити. З того, що вдалося зібрати, відомо, що виробничий номер епізоду був 7G06, а назва – «Мертвий Барт» (Dead Bart). Епізод, позначений як 7G06, «Скарглива Ліса» (Moaning Lisa), був створений пізніше і отримав виробничий код «Мертвого Барта», щоб приховати його існування. Крім того, його повністю написав Метт Ґрейнінґ.
Під час роботи над першим сезоном Метт почав поводитися дивно. Він став дуже тихим, здавався нервовим і похмурим. Будь-яка згадка про це в присутності людей, які тоді працювали з Меттом, викликала в них злість, і вони забороняли говорити про це самому Ґрейнінґу. Я вперше почув про це на заході, де виступав Девід Сілверман. Хтось із глядачів запитав про цей епізод, і Сілверман просто пішов зі сцени, завершивши презентацію на кілька годин раніше.
Якщо ви запитаєте будь-кого з учасників шоу про «Мертвого Барта», вони не лише розлютяться, але й зроблять усе можливе, щоб перешкодити вам безпосередньо поспілкуватися з Меттом Ґронінґом. На фан-заході мені вдалося простежити за ним після того, як він виступив перед натовпом, і врешті-решт я мав можливість поговорити з ним наодинці, коли він виходив з будівлі. Він не виглядав роздратованим через те, що я за ним слідкував; ймовірно, він очікував типової зустрічі з нав’язливим фанатом. Проте, коли я згадав про втрачений епізод, з його обличчя зблідло, і тіло почало тремтіти. Коли я запитав його, чи може він розповісти мені якісь подробиці, він, здавалося, був на межі сліз. Він схопив аркуш паперу, щось написав на ньому і простягнув мені. Він благав мене ніколи більше не згадувати про цей епізод.
На папірці була адреса веб-сайту. Я б не хотів говорити, що це був за сайт, з причин, які ви скоро зрозумієте. Я ввів адресу в браузер і потрапив на сайт, який був повністю чорним, за винятком рядка жовтого тексту - це було посилання. Я натиснув на нього, і почалося завантаження файлу. Як тільки завантаження завершилося, мій комп'ютер почав божеволіти. Це був найгірший вірус, який я коли-небудь бачив. Відновлення системи не допомогло, довелося перезавантажити весь комп'ютер. Але перед цим я скопіював файл на компакт-диск. Я спробував відкрити його на своєму тепер уже порожньому комп'ютері; як я і підозрював, на ньому був епізод «Сімпсонів».
Епізод починався, як і будь-який інший, але мав дуже погану якість анімації. Якщо ви бачили оригінальну анімацію до епізоду «Якогось чарівного вечора» (Some Enchanted Evening), то вона була схожа, але менш стабільна. Перший акт був досить нормальним, але поведінка персонажів була трохи не такою. Гомер був злішим, Мардж виглядала пригніченою, Ліза поводилася тривожно, а Барт, здавалося, відчував справжню злість і ненависть до своїх батьків.
Сюжет епізоду полягав у тому, що Сімпсони вирушають у подорож на літаку. Наприкінці першого акту літак здіймався в повітря. Барт, як завжди, дуркував. Але коли літак піднявся приблизно на 50 футів, він розбив вікно і його засмоктало назовні.
На початку серіалу у Метта виникла ідея, що анімаційний стиль світу Сімпсонів уособлює життя, а смерть робить речі більш реалістичними. Саме тому вона була використана в цьому епізоді. Зображення трупа Барта було ледь впізнаваним. Вони повністю скористалися тим, що йому не потрібно було рухатися, і зробили майже фотореалістичний малюнок його мертвого тіла.
Перший акт закінчився знімком тіла Барта. Коли почався другий акт, Гомер, Мардж і Ліза сиділи за столом і плакали. Плач тривав і тривав; він ставав все більш болісним і реалістичним, акторська гра була кращою, ніж ви могли собі уявити. Анімація почала ще більше погіршуватися, коли вони плакали, і можна було почути дзюрчання на задньому плані. Персонажів ледве можна було розрізнити. Вони розтягувалися і розпливалися, нагадуючи деформовані тіні з випадковими яскравими кольорами, кинутими на них. У вікні миготіли обличчя, то з'являючись, то зникаючи, так що ніколи не було впевненості, як вони виглядають.
Цей плач тривав весь другий акт.
Третій акт починався з титульного екрану з написом, що минув один рік. Гомер, Мардж і Ліза, схудлі до кісток, все ще сиділи за столом. Не було видно ні Меґі, ні домашніх тварин.
Вони вирішили відвідати могилу Барта. Спрінгфілд був абсолютно безлюдним, і в міру того, як вони йшли до кладовища, будинки ставали все більш занедбаними, ніби їх давно покинули. Всі вони виглядали занедбаними. Коли вони дійшли до могили, тіло Барта лежало перед його надгробком, виглядаючи так само, як наприкінці першого акту.
Сім'я знову почала плакати. Врешті-решт вони зупинилися і просто дивилися на тіло Барта. Камера наблизила обличчя Гомера. Згідно з анотаціями, в цій частині Гомер розповідає жарт, але у версії, яку я бачив, звук був відсутній, тож неможливо було почути, що він сказав.
Камера почала повільно віддалятися, поки епізод підходив до завершення. На надгробках у фоні були викарбувані імена всіх запрошених зірок, які коли-небудь брали участь у «Сімпсонах». Деякі з цих імен були невідомі у 1989 році, а деякі ще навіть не з’являлися у серіалі. На кожному надгробку також була вказана дата смерті.
Для тих гостей, які насправді вже померли, наприклад, Майкла Джексона чи Джорджа Гаррісона, дати були датами їхньої смерті. Титри були абсолютно тихими і здавалися написаними від руки. Фінальним зображенням була сім'я Сімпсонів на своєму дивані, як у вступі, але все намальовано в гіперреалістичному, бездушному стилі, що й мертве тіло Барта.
Після першого перегляду епізоду мені спала на думку дивна річ: можна було б спробувати використати надгробки для передбачення смерті живих запрошених зірок «Сімпсонів». Але одна деталь видалася ще моторошнішою. У всіх, хто ще не помер…
Всі їхні смерті вказані однією і тією ж датою.
Джерело: https://creepypasta.fandom.com/wiki/Dead_Bart