Це була автомобільна аварія. Нічого особливого, але, тим не менш, смертельна. У тебе залишилися дружина і двоє дітей. Це була безболісна смерть. Лікарі швидкої допомоги робили все можливе, щоб врятувати тебе, але безрезультатно. Твоє тіло було настільки зруйноване, що тобі було краще померти, повір мені.
І тоді ти зустріла мене.
«Що... що сталося?» - запитав ти. - «Де я?»
«Ти помер», - відповів я, не кривлячи душею. Немає сенсу перебирати словами.
«Там була... вантажівка, і її занесло...»
«Так.» - Я сказав.
«Я... я помер?»
«Так. Але не засмучуйся через це. Всі помирають.» - Я сказав.
Ти озирнувся. Навколо була порожнеча. Тільки ти і я. «Що це за місце?» - запитав ти. «Це потойбічний світ?»
« Щось типу того», - сказав я.
«Ти бог?» запитав ти.
«Ага.» - відповів я. «Я - Бог.»
«Мої діти... моя дружина», - сказав ти.
«Що з ними?»
«З ними все буде добре?»
«Це те, що я хотів би бачити», - сказав я. - «Ти щойно помер, і твоя головна турбота - твоя сім'я. Це дуже добре.»
Ти дивився на мене із захопленням. Для тебе я не був схожий на Бога. Я був схожий на якогось чоловіка. Якусь невизначену авторитетну особу. Скоріше на вчителя з гімназії, ніж на всемогутнього.
«Не хвилюйся», - сказав я. «З ними все буде гаразд. Твої діти запам'ятають тебе ідеальним у всіх відношеннях. Вони не встигнуть відчути до тебе презирство. Твоя дружина буде плакати зовні, але таємно відчує полегшення. Якщо чесно, ваш шлюб розвалювався. Якщо вас це втішить, вона почуватиметься дуже винною за те, що відчула полегшення».
«О,» - сказав ти. - «То що ж тепер буде? Я потраплю до раю, пекла чи ще кудись?»
«Нікуди», - відповів я. - «Ти перевтілишся.»
«Оу», - сказав ти. - «Отже, індуїсти були праві».
«Всі релігії мають рацію по-своєму», - відповів я. - «Ходімо зі мною.»
Ти пішов за мною, і ми попрямували в порожнечу.
«Куди ми йдемо?»
«Нікуди особливо», - відповів я. - «Просто приємно гуляти, поки ми розмовляємо».
«Тоді в чому сенс?» - запитав ти. - «Коли я перероджуся, я буду просто чистим аркушем, так? Немовлям. Тож весь мій досвід і все, що я зробив у цьому житті, не матиме значення».
«Це не так!» - сказав я. - «Ти маєш у собі всі знання і досвід усіх твоїх минулих життів. Просто зараз ти про них не пам'ятаєш».
Я зупинився і взяв тебе за плечі. «Твоя душа є більш величною, прекрасною і гігантською, ніж ти можеш собі уявити. Людський розум може вмістити лише крихітну частку того, чим ти є. Це як занурити палець у склянку з водою, щоб побачити, гаряча вона чи холодна. Ви вкладаєте в посудину крихітну частинку себе, і коли витягаєте її назад, то отримуєте весь досвід, який вона мала».
«Ти був людиною останні 34 роки, тож ти ще не зміг повністю охопити всю свою неосяжну свідомість. Якби ми побули тут довше, ти б почав все згадувати. Але немає сенсу робити це між життями».
«Скільки ж разів я перевтілювався?»
«Ой, багато. Багато і багато. І в багато різних життів.» - відповів я. - «Цього разу ти будеш китайською селянською дівчиною в 540 році нашої ери.»
«Чекай, що?» - заїкнувся ти. - «Ти відправляєш мене назад у часі?»
«Ну, я думаю, технічно. Час, як ти знаєш, існує лише у твоєму всесвіті. Там, звідки я прийшов, все інакше.»
«Ти звідкись прийшов?» - Ти замислився.
«Звичайно!» - пояснив я. - «Я звідкись прийшов. З іншого місця. І там є такі, як я. Я знаю, що ти хочеш знати, як воно там, але ти, чесно кажучи, не зрозумієш».
«Ох», - сказав ти, трохи розчаровано. - «Але зачекай. Якщо я перевтілювався в інші місця в часі, чи міг я в якийсь момент взаємодіяти з самим собою?»
«Звичайно. Таке трапляється постійно. І оскільки обидва життя знають лише про власний часовий проміжок, ти навіть не знаєш, що це відбувається.»
«То який у цьому сенс?»
«Серйозно?» - запитав я. - «Серйозно? Ти питаєш мене про сенс життя? Чи не є це трохи стереотипним?»
«Ну, це розумне питання», - наполягав ти.
Я подивився в твої очі. - «Сенс життя, причина, з якої я створив увесь цей всесвіт, полягає в тому, щоб ти подорослішав».
«Ти маєш на увазі людство? Ти хочеш, щоб ми подорослішали?»
«Ні. Тільки ти. Я створив увесь цей всесвіт для тебе. З кожним новим життям ти ростеш і дозріваєш, стаєш все більшим і більшим інтелектом»
«Тільки я? А як же всі інші?»
«Більше нікого немає», - відповів я. - «У цьому всесвіті є тільки ти і я».
Ти витріщився на мене. - «Але всі люди на землі...»
«Всі ви. Різні твої втілення.»
«Зачекай. Я - це всі?»
«Тепер до тебе дійшло». - Сказав я, з вітальним лясканням по спині.
«Я - кожна людина, яка коли-небудь жила?»
«Або хто коли-небудь житиме, так.»
«Я Авраам Лінкольн?»
«А ти Джон Вілкс Бут.» - додав я.
«Я Гітлер?» - здивовано запитав ти.
«І ти - мільйони людей, яких він убив.»
«Я Ісус?»
«І ти - всі, хто пішов за ним.»
Ти замовк.
«Кожного разу, коли ти робив когось жертвою, - сказав я, - ти ставав жертвою самого себе. Кожен акт доброти, який ти робив, ти робив для себе. Кожна щаслива і сумна мить, яку коли-небудь переживала будь-яка людина, була чи буде пережита тобою».
«Чому?» - Ти запитав мене. - «Навіщо все це?»
«Тому що одного разу ти станеш таким, як я. Тому що це те, що ти є. Ти один з мого роду. Ти моя дитина.»
«Вау», - сказав ти, не вірячи своїм очам. - «Ти хочеш сказати, що я бог?»
«Ні. Ще ні. Ти зародок. Ти ще ростеш. Коли ти проживеш кожне людське життя за весь час, ти виростеш достатньо, щоб народитися».
«Отже, цілий всесвіт», - сказав ти. - «Це просто...»
«Щось на кшталт яйця.» - відповів я. - «А тепер тобі час переходити в наступне життя».
І з цими словами я відправив тебе в дорогу.
Original: https://www.creepypasta.com/an-egg/