Мені 17 років. Одного вечора я побачив, що мій ноутбук показує, що нібито знайдено якусь мережу. Ім'я мережі було Trouble, рівень сигналу – відмінний, що дуже підозріло і головне, він був незапаролений!
Ну, я, звичайно, став намагатися вийти в інтернет (моя фатальна помилка...). Але в мене нічого не вийшло. Я не зміг увійти в жодну пошукову систему, на жоден сайт. А невдовзі й сигнал зник. Тоді я всьому цьому не надав жодного значення.
Наступного дня ввечері я сидів знову-таки за ноутом і в мене, ні з того, ні з сього, сама по собі відкрилася вкладка інтернету. На чорному тлі червоними зловісними літерами було написано: " Ласкаво просимо! Дякуємо вам за відвідування! У нас не потрібно ніякої реєстрації. Ми вже маємо всю необхідну інформацію про вас, ВВЕДІТЬ ЧИСЛО ВІД 1 ДО 30". Нижче було поле для введення цього числа.
Перевіривши інтернет, я побачив, що ноутбук автоматично підключився до мережі Trouble. Ну, я ввів навмання цифру 7. Потім мені написали: "ДЯКУЮ! А ТЕПЕР ВИБЕРЕТЕ ОДНУ З ЗАПРОПОНОВАНИХ КАРТИНОК".
І на екрані з'явилися чотири картинки. На них були зображені: автобус, теплохід, електропоїзд та літак. Я вибрав електропоїзд, знову-таки навмання. Потім мережа зникла та вкладка автоматично закрилася.
Наступного дня було 7 червня. Увечері я дивився випуск місцевих новин. Однією з головних тем випуску була аварія електропоїзда. "Електропоїзд з невідомих поки що причин зійшов з рейок між двома міськими станціями. За попередніми даними, загиблих немає, більше 40 людей поранені. Дані уточнюються", - йшлося в повідомленні.
Ось тоді я і зв'язав число 7 із датою, а картинку з об'єктом краху. Це було лише припущення, але, схоже, я мав рацію, хоча тоді я тішив себе думкою, що це лише дуже незвичайний збіг.
Я думав про те, що було б, якби я вибрав літак - у нас впав би літак? А що, якби мій вибір упав на автобус чи теплохід?
Десь дні через 3 сталося знову те саме. Підключився інтернет, відкрився сайт і мене попросили обрати число. Цього разу я відразу перезавантажив ноут і зрадів, коли побачив, що після перезавантаження жодної мережі не знайдено і до вечора нічого незвичайного не відбувалося.
Наступного дня (12 червня) у ноуті знов несподівано відкрилася вкладка з чорним тлом та червоними літерами. Тільки цього разу напис був інший: "ВИ НЕ ВИБРАЛИ ЧИСЛО. АЛЕ НЕ ТУРБУЙТЕСЬ, МИ ЗРОБИЛИ ЦЕ ЗА ВАС. НАШ ВИПАДКОВИЙ ВИБІР ВПАВ НА ЧИСЛО 15. А ТЕПЕР ВИБЕРІТЬ КАРТИНКУ,
Спочатку мене вивів з себе вираз "АЛЕ НЕ ТУРБУЙТЕСЯ". Які, "дбайливі".
На картинках були зображені:
- п'ятиповерховий будинок (той, в якому я живу, я впізнав його)
- автомобіль Renault Logan темно-синього кольору (як у нашій родині);
- Фото нашого саду (вже свій садовий будиночок я впізнаю, адже вони будуються не за стандартами);
- Собака породи пекінес (так-так, того ж забарвлення, що і наш пес, якого купили на день народження моїй сестрі, хоча решта членів сім'ї не особливо добре ставилися до такої породи). Я сумно подивився на Лекса, того самого пса, він сидів зі мною в кімнаті.
На цей раз я зробив вибір. Враховуючи співвідношення ціни життя та фінансових міркувань мій вибір припав на автомобіль. Я намагався мислити логічно, якщо це можливо в божевільній ситуації, що склалася.
Чергове передбачення справдилося. Вночі 15 червня наш автомобіль згорів. Агенти страхової компанії сказали, що це, найімовірніше, навмисний підпал. Я не став їм говорити, що, можливо, це зовсім не чийсь підпал...
А ще через 3 дні все знов повторилося Коли мені запропонували вибрати цифру, я вибрав її сам, не даючи можливості їм. Я вибрав цифру 30, з думкою про те, що в мене буде більше часу вигадати, як і що можна виправити.
Потім мені показали чергові 4 картинки. Мабуть, тепер я знаю, що таке страх. На картинках було зображено: мою маму, мого батька, мою молодшу сестру і, власне, мене...