Мій дев'ятий день народження був найкращим. Я отримав набір трансформерів з Бамблбі та Мегатроном, офігенно крутий торт у вигляді Оптімуса Прайма, який спекла моя мама, та пару рацій. Батько сказав, що він грав із цими раціями, коли був маленьким.
— Іноді, синку, — казав він, поплескуючи мене по плечу, — старі іграшки найкращі. Ти не повіриш, скільки задоволення я отримав з ними, коли був дитиною, і тепер я хочу, щоб ти теж погрався з ними.
Спочатку я не знав, що й думати про рації, але все вирішилося само собою. У тата завжди була з собою одна рація, у мене інша, і ми перемовлялися між собою, начебто ми Автоботи на секретному завданні.
- Бамблбі, це Оптімус, - казав він мені. Мій тато і так офігєнно зображав голос Оптимуса Прайма, а клацання рації робило його ще кращим. — Я думаю, що Десептікони планують напад на кухню, вони хочуть украсти твій обід.
Я зобразив зітхання страху:
- О ні! Оптимус, що ми можемо зробити?
Мій батько хихикнув. Йому подобався мій голос Бамблбі.
— Я думаю, що вони вже почали красти рибні палички, але якщо ти прибудеш сюди швидко, то ми зможемо ще відбити шоколадне морозиво!
— Я лечу на швидкості світла, Оптімусе.
А потім ми одночасно сказали: "Автоботи, висуваємося!"
Ось так спочатку це був подарунок на відчепись, а потім один із моїх найулюбленіших. Ми годинами грали з раціями вдома, у парку, навіть уночі — якщо я лякався дивних звуків, які іноді лунали з підвалу, все, що мені потрібно було зробити, це взяти в руки рацію і натиснути кнопку. Потім я чув Оптімуса Прайма у виконанні тата і знову почував себе в безпеці.
Але через два тижні сталося щось дуже неприємне. Мій батько замовив звукоізоляцію в кількох кімнатах будинку, щоб мати могла грати на скрипці, і поки робітники були в будинку, татова рація зникла.
Несподівано та безслідно.
Я плакав деякий час, незважаючи на те, що я великий хлопчик. Мені так сподобалося грати з татом, що я дуже засмутився, що ми більше не зможемо це робити. Він сказав, що скоро придбає нові, але це мене не заспокоїло.
Якось трапилося щось дивне. Я грав із фігурками трансформерів у своїй кімнаті, коли почув сигнал рації з-під ліжка — наче хтось викликав мене.
Я закинув свою рацію під ліжко, коли татова рація зникла, але тоді швидко покидав іграшки та взяв її. Я натиснув кнопку прийому і почув маленьку дівчинку приблизно мого віку, вона звучала дуже схвильовано.
— Будь ласка… Мені потрібна допомога… Прийди та врятуй мене… — вона звучала як поранене щеня.
— Яка допомога тобі потрібна? — я спитав, відчуваючи напругу. Я вже не почував себе Бамблбі.
Вона тихо плакала, ніби була сильно поранена.
- Монстр, він відрізав мою руку вчора. Минулого тижня він відрізав мені ногу, коли я намагалася втекти.
- Як у тебе опинилася моя рація?
- Я не знаю. Тут так темно. Я боюсь. Я хочу до тата та мами.
Тепер я справді злякався.
- Де ти?
— Я не знаю, монстр забрав мене з дому і привів сюди. Має білу маску і великий ніж. Я думаю, що помру, якщо мені не допоможе лікар. Будь ласка, допоможіть…
Потім пролунав скрип, ніби відчинилися двері, і рація замовкла. Вона прибрала палець із кнопки.
Після цього я нічого більше не чув від дівчинки з рацією. Це виглядало як дурний, поганий жарт, але я тримав рацію поряд із собою на випадок, якщо вона знову подасть сигнал. Я хвилювався за неї.
Через тиждень рація почала сигналити, я тремтячим пальцем натиснув кнопку прийому.
- Бамблбі, це Оптімус, - голос тата був сповнений щастя. - Вгадай, хто знайшов другу рацію?
Я зойкнув у захваті. Мій тато просто світився, коли зайшов до кімнати. Він тримав рацію в руках і кілька разів натиснув кнопку, щоб показати, що вона чудово працює. Я підбіг і обійняв його.
— Де ти знайшов її?
— Вона просто лежала у підвалі. Мабуть, випала з моєї кишені, коли я востаннє туди заглядав.
Сміючись, я міцно його обійняв, а він обійняв мене у відповідь.
Мій тато найкращий.